1persoonsgerecht/ Dinsdag/ week 15

Eenpansgerecht: kippenbout met groente en aardappels

1persoonsgerecht

Alles in een pan, dat is makkelijk. Langzaam alles gaar laten worden en de smaken dit zo elkaar aanvullen. Je krijgt een heerlijke maaltijd voor 1 persoon.

Eenpansgerecht: kippenbout met groente en aardappels

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 2 medium biologische aardappels
  • 1 kippenpoot
  • ½ bakje champignons (125 gr)
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 takjes tijm of rozemarijn

Hoe te bereiden

1

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en voeg de kippenpoot toe. Bak op middelgroot vuur onder af en toe keren voor 10 minuten.

2

Snijd ondertussen de champignons in vieren en de ui in ringen. Boon de aardappels onder water schoon en snijd in partjes. Voeg alles na 10 minuten aan de kip toe en bak mee. Zet een grote deksel op de pan en laat alles nog 15 minuten onder regelmatig roeren bakken. Bestrooi met peper, zout en de blaadjes van de takjes tijm of rozemarijn. Verwijder het deksel en bak nog 5 minuten. In totaal moet de kip zo een 30 minuten bakken. Met deksel erop is de kip sneller gaar.

Tip

Van het restje champignons maak je lekker champignonsoep. Zie het recept onder recepten.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?