1persoonsgerecht/ Dinsdag/ week 18

Kabeljauw met verrassende stamppot

1persoonsgerecht

Smaakvol en verrassend gerecht. Net even anders van smaak en een feestje om voor jezelf te koken!

Kabeljauw met verrassende stamppot

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 100 gr kabeljauw
  • 2 medium biologische aardappels
  • 3 bospeen (1 winterpeen) (restje voor woensdag)
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • klontje roomboter
  • snufje komijn
  • verse gember (restje voor woensdag)
  • 2 lente ui stengels (restje voor vrijdag)
  • 1/3 citroen rasp en sap

Hoe te bereiden

1

Boen de aardappels met een sponsje schoon onder stromend water. Snijd in gelijke stukjes. Snijd de wortel in plakjes. Snijd het sjalotje fijn.

2

Verwarm 2cm water in een pan, voeg de aardappels, wortel en sjalot toe met een snufje zout. Rasp een stukje (1cm) gember en de knoflookteen met een handrasp erboven fijn. Plaats het deksel erop en laat voor 10 minuten koken.

3

Snijd 2 stengels lente ui in dunne ringen. Rasp de schil van een halve citroen.

4

Verwarm in een pan een eetlepel olijfolie. Voeg de kabeljauw toe. Bak voor 3 minuten en draai om. Voeg een klontje roomboter toe, wat peper, zout en citroensap en bak nog 2 minuten. De kabeljauw is snel gaar.

5

Stamp ondertussen de aardappels en wortel fijn in het restje kookvocht met een klontje roomboter en/of wat melk tot een mooie massa. Voeg een snufje komijnpoeder, de lente ui, citroenrasp en een theelepel citroensap toe. Meng alles goed. Proef en breng op smaak met wat peper en zout of meer komijnpoeder.

6

Serveer de puree met de kabeljauw.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?