1persoonsgerecht/ Maandag/ Week 17

kippendij met paksoi en aardappelpuree

1 persoonsrecept

Paksoi is een van de gezondste groente die er is. Boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Eet dus vaker paksoi! DIt gerecht is verrassend qua smaken, simpel en zit boordevol groente.

kippendij met paksoi en aardappelpuree

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 1 stronk paksoi (restje is voor vrijdag)
  • 2 medium biologische aardappels
  • 1 kippendij (80 a 100 gr)
  • 1,5 el sojasaus
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 kleine rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • klontje roomboter

Hoe te bereiden

1

Boen de aardappels onder de kraan met een sponsje schoon. Snijd in (kleine) stukjes. Voeg toe aan een pan met 1 centimeter water. Kook met een snufje zout en deksel op de pan gaar in 10 minuten, afhankelijk van de grote van de aardappel.

2

Snijd ondertussen 2/3 van de paksoi in reepjes. Snijd de ui fijn. Snijd de kip in stukken.

3

Verwarm een eetlepel arachideolie (of zonnebloemolie) in een koekenpan. Voeg de kip toe. Bak een paar minuten voeg dan de ui en de paksoi toe. Rasp met een handrasp wat verse gember en een teen knoflook boven de pan. Roer 2 minuten en voeg dan de sojasaus en 50 ml water toe. Kook alles op hoog vuur.

4

Stamp de aardappels in het restje kookvocht. Voeg een klontje roomboter toe. Roer door.

5

Serveer de stamppot met de groente en kip.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?