1persoonsgerecht/ Maandag/ week 18

Vegetarische pasta met shiitake paddenstoelen

1persoonsgerecht

Wist je dat shiitake paddenstoelen boordevol vitamines en mineralen zitten, meer dan een andere paddenstoel! En ook nog veel smaak heeft. Een heerlijk gezond en smaakvol gerecht dus.

Vegetarische pasta met shiitake paddenstoelen

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui
  • 100 gr shiitake paddenstoel
  • 100 gr sperzieboontjes
  • stukje Parmezaanse kaas
  • 60 gr pasta
  • 1 el crème fraîche
  • 1/3 bouillonblok paddenstoel

Hoe te bereiden

1

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.

2

Snijd de ui fijn en de shiitakes in plakjes. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en voeg de shiitake en ui toe. Bak op middel hoog vuur. Voeg een eetlepel crème fraîche, een stukje bouillonblok en 100ml water aan de shiitakes toe. Roer goed.

3

Haal het harde uiteinde van de boontjes. Kook ze in 1 centimeter water met deksel op de pan in 5 minuten beetgaar. Giet af, ze garen nog wat na.

4

Proef de saus en breng op smaak met peper en eventueel meer bouillon. Meng de pasta door de shiitake saus en serveer met de boontjes. Rasp er ruim Parmezaanse kaas over.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?