1persoonsgerecht/ Dinsdag/ Week 17

Ratatouille met rijst

1 persoonsrecept

Ratatouille met rijst

Print Recept
Porties: 2

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • ½ fles biologische passata (fles 690 ml) rest is voor soep
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • optioneel 2 takjes tijm
  • ½ bouillonblok kip

Hoe te bereiden

1

Snijd de courgette en aubergine in stukjes. Snij de ui fijn. Snijd de paprika in repen.

2

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de aubergine en paprika toe. Bak voor 5 minuten. Voeg de ui en courgette toe en pers de knoflook erboven uit. Bak 2 minuten.

3

Voeg de helft van de fles passata toe (de rest is voor de soep woensdag), het bouillonblokje en gerookte paprika poeder. Dit geeft een verrassende smaak.

4

Kook het geheel voor 10 minuten. Proef en breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout.

 Gerecht is meteen voor 2 dagen! Dat is makkelijk, hoef je morgen ook niet te koken. Of nodig iemand uit om met je mee te eten, net zo gezellig!

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?