1persoonsgerecht/ Maandag/ week 15

Scholfilet, tuinbonenpuree en polenta

1persoonsgerecht

Een recept met niet alledaagse ingrediënten, maar wel een heerlijke combinatie. Het lijkt in eerste instantie veel werk, maar toch ben je binnen 15 a 20 minuten klaar.  Polenta is typisch Italiaans en is gemaakt van mais. Wat je combineert met roomboter en ruim geraspte Pecorino (harde kaas), zo krijgt het een heerlijke smaak.

Scholfilet, tuinbonenpuree en polenta

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 120 gr scholfilet gefileerd (2 stuks) (in bijna elke supermarkt te koop)
  • 200 gr diepvries tuinbonen (zak 450 gr, restje voor vrijdag)
  • 30 gr polenta
  • stukje Pecorino kaas (rest gebruik je vrijdag)
  • ½ tomaat
  • 1 takje munt (rest gebruik je vrijdag)
  • klontje roomboter
  • 2 el bloem/ meel
  • ¼ citroen (rest gebruik je vrijdag)

Hoe te bereiden

1

Kook de bevroren tuinbonen in een bodem water met zout met deksel op de pan voor 8 minuten.

2

Kook ongeveer 100 ml water en voeg de polenta toe, laat zacht koken voor 4 minuten. Voeg eventueel meer water toe indien de polenta te dik wordt. Hij hoort wel behoorlijk dik te zijn. Voeg een klontje roomboter toe en veel geraspte Pecorino. Zout is niet nodig, doordat de Pecorino erg zout is. Haal van het vuur en laat staan met het deksel erop.

3

Strooi op een plat bord een beetje meel en leg de vis erop. Zorg dat de vis aan beide kanten licht met bloem is ingesmeerd. Snijd de tomaat doormidden.

4

Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en voeg als de olie warm is de vis toe. Draai de vis na 3 minuten om, en bak nog 2 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de tomaat toe, deze bak je mee. Voeg een klontje roomboter toe en pers een beetje citroensap uit over de vis.

5

Knip een paar blaadjes munt in stukjes. Voeg toe aan de gare tuinbonen. Stamp met een stamper een paar keer in de tuinbonen, zo breken ze iets. Voeg een beetje boter en zout toe.

6

Serveer de polenta met tuinbonenpuree en gebakken schol.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?