Dit is een geweldig recept. Vol smaak en klaar in 10 minuten. Heel makkelijk voor 1 persoon te maken, zonder restjes. En met maar liefst 250 gram groente. Je kunt variëren met de groente en voeg bijvoorbeeld garnalen, tofu of kipfilet toe. Eten is een feestje, ook alleen.
Snelle Oosterse vegetarische noodles
Print ReceptIngrediënten
- 50 gr volkoren noodles ( go-tan)
- 1 zak Chinese wokgroente (250 gr)
- 2 cm gemberwortel
- 1 teen knoflook
- 1 el ketjap
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 20 gr pinda’s of sesamzaadjes
Hoe te bereiden
Kook de noodles volgens de verpakking gaar.
Verwarm 1 eetlepel sesamolie in een pan en voeg de groente toe. Rasp met een handrasp een stukje gemberwortel en een knoflookteen erboven. Roerbak een paar minuten op hoog vuur. Voeg een scheutje ketjap en sojasaus toe. Roer als de noodles gaar zijn deze erdoor.
Bak voor een paar minuten in een droge koekenpan wat pinda’s of sesamzaadjes, zo krijgen ze meer smaak.
Proef en voeg voor meer pit wat sambal of peper toe en eventueel wat citroensap als je hebt liggen.
Garneer de noodles met de pinda’s.
Geen berichten