1persoonsgerecht/ Week 17/ Woensdag

Spaghetti met courgette & champignons (vegetarisch)

1 persoonsgerecht

Spaghetti met courgette & champignons (vegetarisch)

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 75 gr volkoren spaghetti
  • ½ courgette (restje dinsdag)
  • ½ bakje champignons
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el crème fraîche
  • ½ bouillonblokje paddenstoel
  • 1 el pijnboompitjes
  • stukje Parmezaanse kaas (of Pecorino)

Hoe te bereiden

1

Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar.

2

Snijd de rode ui in ringen, de courgette in stukjes en de champignons in vieren. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en voeg de courgette en champignons toe. Bak op middelhoog vuur voor 5 minuten. Voeg de ui toe en bak even mee.

3

Voeg een eetlepel crème fraîche, 50 ml water en een stukje bouillonblok toe. Roer goed en laat op zacht vuur pruttelen voor 5 minuten.

4

Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan bruin in een paar minuten.

5

Giet de spaghetti bij de groente in de pan. Voeg nog een eetlepel goede extra vierge olijfolie toe en wat vers gemalen. Leg op een bord en garneer met de pijnboompitjes en wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?