1persoonsgerecht/ week 18/ Woensdag

Wortelsoep met gember

1persoonsgerecht

Wat doe je met je restje wortels? Juist soep van maken!

Wortelsoep met gember

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 3 wortels (bospeen)
  • ½ bouillonblok (kip)
  • optioneel: 1cm verse gember wortel
  • optioneel: snufje komijnpoeder

Hoe te bereiden

1

Snijd de wortels in plakjes. Kook 400 ml water in een pan samen met de wortels en een ½ bouillonblokje. Rasp eventueel een klein stukje gember erboven. Zet het deksel erop en kook voor 7 minuten.

2

Pureer als de wortel zacht is met een staafmixer tot een gladde soep. Is de soep te dik voeg je nog extra water toe.

3

Proef en voeg als je lekker vindt een klein beetje komijnpoeder toe. Lekker met peterselie of koriander.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?