Over Yvonne

“Eten heeft invloed op hoe jij je voelt! Eet daarom wat je nodig hebt én geniet daarvan.”

Alleen eten is ongezellig. Solo-eters eten doorgaans ongezonder. Je pakt sneller iets kant en klaar. Maar liefde gaat door de maag, ook bij jezelf. Daarom wil ik jou helpen om iedere dag een lekker, goed en verrassend maal voor te schotelen, nou ja op papier dan. Jij kookt het.

Je eet niet altijd alleen, dus voor het weekend heb ik een goede 2-persoonsmaaltijd voor je. Zo verwen je ook je mede-tafelgenoten.

Over Yvonne

Ik houd van goed eten, en daarom kook ik voor mezelf, iedere dag weer. Dan weet ik wat ik eet, wat erin zit, waar het vandaan komt maar met name, dat het goed smaakt!

Ik ben voedingskundige, kok en orthomoleculair therapeut. Ik ben de hele dag met eten bezig, in welke vorm dan ook. Steeds meer verbazing en interesse krijg ik over de invloed van voeding op ons lichaam en geest. Steeds sterker wordt het bewijs van de invloed van ons eten op onze gezondheid. Voeding als medicijn..

Waarom eten we

Eten doen we niet alleen om onze honger te stillen. Het is ook een sociale bezigheid. Het herinnert ons aan bijzondere momenten in het leven. Daarnaast geeft eten signalen af in ons lichaam die een bepaalde gemoedstoestand aanwakkeren. Als we ons verdrietig voelen of juist heel blij, hebben we zin in eten. Eten kan voor ons lichaam de functie van een beloningssysteem hebben. Dit maakt het soms lastig de echte trek te onderscheiden van ‘zin in iets hebben’ omdat je een bepaalde emotie voelt. Genieten van eten, dat is het belangrijkste. Eet gevarieerd en niet te veel, verbied jezelf niets. Maak van eten een feestje, ook alleen!

“Laat eten je medicijn zijn, en je medicijn eten”
– Hypocrates

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

3 Berichten

 • Antwoord
  claire
  25/03/2017 at 11:39

  prachtig, kreeg honger toen ik de risotto zag

 • Antwoord
  Barbara
  11/04/2017 at 17:03

  Lieve Vonne, trots op je! Het ziet er prachtig uit! Wat maakte je voor ons in Sint Maarten? Liefs

  • Antwoord
   Yvonne
   14/04/2017 at 07:35

   Dat gerecht; orzo met champignon-truffel staat er nog niet tussen! Komt.

  Wil je me wat vertellen?