Dinsdag/ Hoofdgerecht/ Week 4

gele rijst met boontjes en kippendij

gele rijst met boontjes en kippendij

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 60 gr zilvervlies rijst
  • 200 gr verse sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stukje gember (2 cm)
  • 1 kippendij filet (ongeveer 80 gr)
  • 1 el sojasaus
  • 2 el ketjap
  • 1 th kurkuma (kruiden)
  • 1 el cashewnoten (optioneel)
  • sambal

Hoe te bereiden

1

Kook de rijst met de kurkuma en een kop water (160 ml) gaar. Je hoef je de rijst niet af te gieten, al het water is opgenomen.

2

Verwijder de harde puntjes van de boontjes. Je kan de sliertjes aan een kant laten zitten. Kook de boontjes in een bodem water (1 cm) met deksel op de pan voor 8 minuten. Prik met een mes erin om te weten of ze gaar zijn.

3

Schil de ui en snijd in ringen. Snijd de kip in tweeën. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en voeg de kip en ui toe. Bak voor een paar minuten, keer regelmatig. Rasp een stukje gember en 1 teen knoflook met een handrasp rechtstreeks boven de kip. Roer en voeg de ketjap, sojasaus en een grote kop (150 ml) water toe. Sudder de kip en ui gaar onder regelmatig roeren in 7 minuten. De saus moet nog relatief dun zijn. Voeg anders meer water toe. Voeg eventueel wat sambal toe voor meer pit.

4

Bak de cashewnoten korte in een droge koekenpan. Serveer de gele rijst met de boontjes en garneer met de kip, de saus en cashewnoten.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?