Dinsdag/ Hoofdgerecht/ Week 2

Kippendijfilet met zoete aardappelpuree en prei

Kippendijfilet met zoete aardappelpuree en prei

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 1 kippendijfilet (bewaar de ander in de diepvries, of bak vast voor je lunch woensdag)
  • 5 salieblaadjes (over van maandag)
  • 1 grote zoete aardappel (soms los te koop, anders in een zak)
  • 1 prei
  • ontbijtspek kleine verpakking (dus niet de spekreepjes/blokjes)
  • 1 sjalotje
  • klontje roomboter

Hoe te bereiden

1

Snijd de kipfilet doormidden. Leg op elk stuk 1 of 2 blaadjes salie. Wikkel daaromheen een heel of half plakje spek, net hoe het past. Bak de kip in een eetlepel olijfolie in 8 minuten gaar. keer regelmatig. Plaats na een paar minuten een deksel erop, dan wordt de kip sneller gaar.

2

Schil de zoete aardappel met een dunschiller en snijd doormidden en dan in kleine stukjes. Snipper het sjalotje fijn. Doe samen in een pan met 2 cm water een beetje zout en doe de deksel erop. Kook voor 10 minuten. Voeg een klontje boter toe en stamp fijn tot puree in het restje kookvocht.

3

Was de prei en snijd in ringen. Als de kip gaar is verwijder je de kip. Leg haar op een stukje aluminiumfolie en wikkel dit eromheen om warm te houden. Voeg de prei en een beetje zout met een kopje water in de pan toe en plaats een deksel erop. Stoom de prei voor 3 minuten. Verwijder de deksel en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Knip of snijd 1 plakje spek en 3 blaadjes salie in reepjes en bak nog 2 minuten met de prei mee.

4

Serveer de zoete aardappelpuree met prei en de kipfilet. Heerlijk!

Tip

Knippen met een schaar is soms sneller dan snijden. Een handige keukentool een schaar dus. Een zoete aardappel is een grote oranje aardappel. Super gezond door zijn oranje kleur en zoals de naam doet vermoeden, zoet van smaak.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?