Risotto klinkt moeilijker dan het is! Probeer dit heerlijke en snelle gerecht.
Risotto met doperwten
Print ReceptIngrediënten
- 75 gr risotto rijst
- 100 gr (biologische) diepvries doperwten
- ½ bakje champignons (125gr restje van maandag)
- 1 ei
- 2 tomaten
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- stukje pecorino kaas (gebruik je andere dagen weer en is lang houdbaar)
- klontje roomboter
- ½ bouillonblok paddenstoel
- 1 el balsamico azijn
Hoe te bereiden
Snijd de sjalot en knoflook fijn. Verwarm 300 ml water in een steelpan met het halve bouillonblok. Roer en laat koken tot het blokje opgelost is, draai het vuur uit.
Zet een steelpan op het vuur met 2 eetlepels olijfolie. Laat de olie warm worden en voeg het sjalotje en de rijst toe. Roer voor 1 minuut zodat de rijst wat glazig wordt. Voeg de knoflook toe en roer nog 1 minuut. Voeg nu een theekop van de bouillon toe, roer goed en laat koken. Voeg pas nieuwe bouillon toe, als de bouillon bijna is opgenomen door de rijst. Doe dit een aantal keer tot alle bouillon op is. Roer regelmatig.
Snijd de champignons fijn en bak een paar minuten in een beetje olijfolie en voeg aan de risotto toe.
Voeg na 15 minuten de doperwten en een klontje roomboter toe en kook nog 2 minuten. Proef of de risotto zacht en gaar is. De risotto hoort iets waterig te zijn met een lichte bite.
Kook ondertussen een ei zacht in de lege pan van de bouillon (5 minuten in kokend water).
Snijd de tomaten in stukjes en doe in een schaaltje. Besprenkel met een eetlepel olijfolie extra vierge en een eetlepel balsamico azijn en wat peper.
Serveer de risotto met het ei en rasp de kaas erover en flink versgemalen peper.
Tip
Bewaar de doperwten in de diepvries, een groot deel gebruik je woensdag voor in de soep.
Geen berichten