Dinsdag/ Hoofdgerecht/ Week 7

zalmfilet met doperwtenpuree en gebakken aardappels

recept voor 1 persoon

Super simpel en verrassend lekker!

zalmfilet met doperwtenpuree en gebakken aardappels

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 80 a 100 gr zalmfilet (zonder huid)
  • 150 gr diepvries doperwten
  • 1 rijpe trostomaat
  • restje aardappels van maandag (2 stuks)
  • klontje roomboter
  • 1 el balsamico azijn.

Hoe te bereiden

1

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de aardappelpartjes toe. Zet op middelhoog vuur en keer ze regelmatig. Bak ze in 5 minuten knapperig en bruin.

2

Kook ondertussen de doperwten met deksel op de pan in 1 cm water en een beetje zout voor 4 minuten. Voeg een klontje roomboter toe en pureer ze met een staafmixer tot een grove puree met het kleine restje kookvocht.

3

Snijd de tomaat in plakjes, leg in een kommetje en besprenkel met wat balsamico en bestrooi met peper.

4

Voeg na 5 minuten de zalmfilet toe aan de aardappels. Leg de aardappels aan de zijkanten van de pan en de zalm in het midden. Bak 3 minuten, keer de zalm om en bak nog 2 minuten. De zalm is nog iets rosé van binnen, dat hoort zo, dat maakt de zalm extra mals. Keer ook de aardappelen regelmatig. Bestrooi alles met peper en zout.

5

Serveer een torentje puree met de aardappels en zalm.

Tip

tip: restje zalm over? Vries hem in, zo blijft hij 3 maanden goed. Je kunt hem ook kort bakken en vrijdag in stukjes als borrelhapje eten. Lekker met een beetje wasabi

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?