Hoofdgerecht/ Maandag/ Week 11

aardappelpartjes met mosterd- bloemkoolsaus en kippendij

1 persoonsgerecht

aardappelpartjes met mosterd- bloemkoolsaus en kippendij

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (rest gebruik je woens- en vrijdag)
  • 1 kippendij
  • 1 klein ui
  • 2 biologische aardappels
  • 2 el mosterd
  • 1 el crème fraîche (light)
  • stukje Parmezaanse kaas of pecorino

Hoe te bereiden

1

Was de bloemkool en snijd er wat roosjes af (ongeveer 200 gram). Boen de aardappels met een sponsje onder water schoon. Biologische aardappels hoef je niet te schillen. Snijd in de lengte doormidden en dan in partjes. Kook deze samen met de bloemkool in een bodem water met deksel op de pan in 7 minuten beetgaar. De bloemkool gaart nog wat na.

2

Bak daarna de aardappels in 2 eetlepels olijfolie bruin, keer ze regelmatig. Bak net zolang tot de rest klaar is.

3

Schil de ui en snijd doormidden en dan in halve ringen. Snijd de kip in brede repen. Bak in een eetlepel olie de ui en kip lichtbruin. Voeg na een paar minuten de mosterd, crème fraîche, een kop water (150ml), peper en een beetje zout toe. Roer goed en proef, voeg meer mosterd toe als je dat lekker vindt. Voeg de bloemkool toe en verwarm alles nog even door.

4

Serveer de saus met de gebakken aardappel. Rasp wat Parmezaanse kaas over de bloemkool.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?