Hoofdgerecht/ Vrijdag/ Week 17

Curry kokossaus met garnalen en bloemkool

1 persoonsgerecht

Curry kokossaus met garnalen en bloemkool

Print Recept
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2/3 bloemkool (of voorgesneden roosjes 300 gr)
  • restje paksoi (van maandag)
  • 1 bakje (200 gr) roerbak garnalen naturel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el Indiase kruidenpasta, mild curry (Patak’s)
  • 1 el kerrie poeder
  • 2 cm verse gember
  • 100 ml melk
  • 1 el volkoren bloem/ meel
  • 1 bakje kokosrasp (gemalen kokosnoot, bakje 55 gr)
  • 100 gr zilvervliesrijst

Hoe te bereiden

1

Kook de rijst volgens de verpakking gaar.

2

Snijd de ui fijn. Verwarm 2 eetlepel arachide- of zonnebloemolie en voeg de ui toe. Voeg de kruidenpasta toe. Rasp met een handrasp de knoflook en gember erboven fijn. Bak alles nog 2 minuten. Voeg de kerriepoeder, melk, en 2 eetlepels kokosrasp toe.

3

Doe in een kommetje 1 eetlepel bloem en een beetje water. Meng dit met een vork of mini garde tot een geheel. Dit zorgt ervoor dat de saus bindt. Voeg toe aan de saus en roer goed.

4

Snijd de bloemkool in gelijke niet al te grote roosjes. Voeg toe aan de saus. Laat voor 8 minuten mee koken. Roer regelmatig. Snijd ondertussen de paksoi in stukjes. Voeg deze de laatste 2 minuten toe.

5

Proef de saus vind je hem te flauw voeg meer curry pasta toe. Breng anders op smaak met peper en zout.

6

Wentel de garnalen in een kommetje met een beetje olijfolie. Voeg 2 eetlepels kokosrasp en een beetje zout en peper toe en meng goed.

7

Als de saus en rijst klaar is, verwarm dan op hoog vuur een pan met 2 eetlepels olie. Voeg de garnalen toe, draai ze om na 1 minuut en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Als ze roze zijn, zijn ze gaar.

8

Serveer de saus en rijst in schalen en garneer met de garnalen.

Tip

Serveer eventueel met cashewnoten en koriander

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?