Hoofdgerecht/ Vrijdag/ week 16

Forel met aardappelpartjes en wortel met prei

1 persoonsgerecht

Forel is een gezonde vette vis. Een maal per week dienen we vette vis te eten. Dit is goed voor ons lichaam en hersenen. Forel is smaakvol en super makkelijk te bereiden onder de gril.

Forel met aardappelpartjes en wortel met prei

Print Recept
Porties: 2

Ingrediënten

  • 350 gr lekkere (biologische) aardappels met schil
  • 5 wortels (bospeen)
  • 1 prei
  • ½ citroen
  • 2 forellen
  • optioneel paar takjes peterselie

Hoe te bereiden

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Boen de aardappels met een sponsje onder de kraan. Snijd in de lengte doormidden en dan in partjes. Voeg toe een kom met 2 eetlepels olijfolie en smeer ze goed in met olie, peper en zout. Leg op een bakplaat en plaats in de oven. Bak voor 20 minuten tot ze bruin en knapperig zijn.

3

Snijd de wortels diagonaal in schijven. Snijd de prei in ringen en was hem. Voeg de wortels in een koekenpan met 1 centimeter water en kook ze 5 minuten met een deksel erop. Verwijder het deksel en laat het water verdampen. Zo is de wortel voorgekookt. Voeg een eetlepel olijfolie toe en de prei. Bak samen nog 5 minuten Voeg peper en zout toe.

4

Was de forellen onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Leg op een stukje bakpapier. Snijd een halve citroen in plakken en leg deze in de buikholte. Schenk wat olie over de vis en bestrooi met zout en peper.

5

Doe de grill aan in de oven op de hoogste stand. Plaats de bakplaat met forel net onder de grill. Bak voor 5 minuten. Haal uit de grill en draai ze om met een spatel en grill ze nog 3 minuten. Verwijder de vis en aardappels uit de oven. Serveer dit samen met de wortel en prei.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?