Hoofdgerecht/ Vrijdag/ week 19

Gevulde courgette met tonijn en zoete aardappelpartjes

1 persoonsrecept

Lekker makkelijk alles uit de oven! Het ziet er mooi uit, en het is super gezond! Tonijn is een vette vis soort welke goede vetten voor je lichaam heeft.

Gevulde courgette met tonijn en zoete aardappelpartjes

Print Recept
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 blik tonijn op olijfolie basis
  • ½ rode paprika
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • ½ citroen
  • 1 th paprika poeder
  • 1 th gerookte paprika poeder
  • 1 th sambal
  • stukje Pecorino of Parmezaanse kaas.
  • 1 grote zoete aardappel

Hoe te bereiden

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Snijd de courgette in de lengte doormidden. Hol met een lepel de courgette uit.

3

Snijd het vruchtvlees van de courgette fijn. Snijd de sjalot en knoflook fijn en de paprika in stukjes. Open het blik tonijn. Giet wat olie eruit in de pan. Voeg de courgette, ui, knoflook en paprika toe. Bak even. Giet het overtollige olie van de tonijn af en voeg de tonijn aan de pan toe, bak even mee. Breng op smaak met gerookte paprika poeder, gewone paprika poeder, sambal, peper en zout.

4

Vul de courgette op bakpapier op een bakblik met de tonijn. Rasp er ruim kaas over.

5

Was de zoete aardappel met een sponsje, je hoeft hem niet te schillen. Snijd in de lengte door midden. En maak er dan partjes van. Doe in een kom met een eetlepel olijfolie en smeer de partjes ermee in. Leg op de bakplaat naast de courgette en plaats in de oven.

6

Na ongeveer 25 minuten zijn de aardappels bruin en de courgette gaar.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?