Hoofdgerecht/ week 12/ Woensdag

Groente lasagne (zonder lasagne bladeren)

Boordevol groente! Super simpel, en je hebt meteen 2 porties, zo hoef je morgen ook niet te koken!

Groente lasagne (zonder lasagne bladeren)

Print Recept
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2/3 courgette
  • 1 aubergine
  • 150 gr half om half (biologisch) gehakt
  • 1 fles of pak passata 400 gr (liefst een mooi merk, fles merk Mutti)
  • 1 ui
  • 1 mozzarella bol
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el basilicum uit potje of pesto (restje van dinsdag)

Hoe te bereiden

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan. Snijd ondertussen de ui fijn. Voeg toe samen met het gehakt. Bak een paar minuten op hoog vuur en pers de knoflook erboven uit. Zet het vuur laag. Voeg de passata en de basilicum toe en roer goed.

3

Was ondertussen de groente en snijd de courgette in plakjes (ongeveer ½ cm dik). Doe hetzelfde bij de aubergine. Snijd de mozzarella ook in dunne plakjes.

4

Vet een ovenschaal van ongeveer 15 cm bij 15 cm in met een beetje olijfolie, zo komt de lasagne straks makkelijk los uit de schaal. Voeg op de bodem de plakjes courgette, daarop de plakjes aubergine. Voeg de helft van de tomatensaus over het geheel. Leg daarop weer een laag courgette, dan aubergine en dan de rest van de saus. Dek af met de plakjes mozzarella.

5

Plaats in de warme oven voor ongeveer 20 minuten. Alles is nu zacht en de smaken gemengd. Laat een paar minuten afkoelen en schep er een heerlijk stuk uit.

Tip

Het restje courgette kan je heerlijk voor een soep gebruiken of rauw door een salade raspen!

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?