Hoofdgerecht/ Maandag/ Week 6

Kippendij met mosterdsaus en bloemkool

1 persoonsgerecht

Kippendij met mosterdsaus en bloemkool

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (rest gebruik je vrijdag)
  • 1 kippendij
  • 1 klein ui
  • 2 biologische aardappels
  • 2 el mosterd
  • 1 el crème fraîche (light)
  • stukje Parmezaanse kaas

Hoe te bereiden

1

Was de bloemkool en snijd er wat roosjes af (ongeveer 200 gram). Boen de aardappels met een sponsje onder water schoon. Biologische aardappels hoef je niet te schillen. Snijd in de lengte doormidden en dan in partjes. Kook deze samen met de bloemkool in een bodem water met deksel op de pan in 7 minuten beetgaar. De bloemkool gaart nog wat na.

2

Bak de aardappels in 2 eetlepel olijfolie bruin, keer ze regelmatig. Bak net zolang tot de rest klaar is.

3

Schil de ui en snijd doormidden en dan in halve ringen. Snijd de kip in brede repen. Bak in een eetlepel olie de ui en kip lichtbruin. Voeg na een paar minuten de mosterd, crème fraîche, een kop water (150ml), peper en een beetje zout toe. Roer goed en proef, voeg meer mosterd toe als je lekker vindt. Je krijgt zo een heerlijke saus. Als je het lekker vindt kun je de bloemkool erdoor roeren en meekoken.

4

Serveer de bloemkool met de kip in mosterdsaus en de gebakken aardappel. Bestrooi wat Parmezaanse kaas over de bloemkool.

Tip

TIP: wil je je aardappels ergens in dippen? Gebruik een beetje crème fraîche als dip samen met wat zoete chilisaus. Een heerlijke verrassende smaakcombinatie!

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?