Hoofdgerecht/ week 13/ Woensdag

Mexicaanse salade

1 persoonsgerecht

Klaar in 10 minuten! Boordevol groente en peulvruchten.

Mexicaanse salade

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 1 blikje zwarte bonen (200 gr)
  • 1 blikje mais (150 gr)
  • ½ rode paprika
  • ¼ komkommer (restje van maandag)
  • 2 lente ui stengels (restje van dinsdag)
  • 1 tomaat
  • 1 el sesamzaadjes
  • koriander (restje van maandag)
  • Dressing:
  • ½ limoen (restje maandag)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el blanke azijn
  • 1 el honing

Hoe te bereiden

1

Open de blikken en spoel ze af onder stromend water in een vergiet of zeef. Snijd een stukje komkommer, de tomaat en een halve paprika in plakjes. Snijd de lente ui in ringen, of knip met een schaar, is nog sneller. Meng alles door elkaar.

2

Knip ruim koriander fijn en meng door de salade.

3

Bak de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan, zo krijgen ze meer smaak.

4

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een potje. Schud goed en giet over de salade. Meng alles goed zo komen de smaken optimaal tot hun recht. Garneer met de sesamzaadjes.

Tip

Houd je niet van koriander, gebruik dan platte peterselie.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?