Hoofdgerecht/ Maandag/ week 12

Oosterse biefstuk met rijst en peultjes

1 persoonsgerecht

Oosterse biefstuk met rijst en peultjes

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 1 kleine biefstuk (80 a 100 gr)
  • 200 gr peultjes (koeling)
  • 1 kleine rode ui
  • 60 gr zilvervliesrijst
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember wortel
  • 1 el sojasaus
  • 1 el ketjap
  • ½ pepertje of 1 th sambal
  • 1 el sesamzaad
  • 2 bosuitjes (optioneel)

Hoe te bereiden

1

Kook de rijst volgens de verpakking gaar.

2

Verwijder van de peultjes het puntje. Als je het puntje er aftrekt en doortrekt verwijder je meteen de harde draad over de lengte van de peul. Niet elke peul heeft dit.

3

Schil de ui, snijd doormidden en dan in halve ringen. Schil 2 centimeter van de gemberwortel. Snijd de biefstuk in brede repen. Snijd een half pepertje fijn (als je die hebt).

4

Verwarm als de rijst bijna gaar is, 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan. Voeg op hoog vuur de peulen toe, roer en bak 1 minuut, voeg de ui toe. Rasp met de handrasp ruim gember en de knoflook erboven. Roer goed op hoog vuur.

5

Voeg 1 eetlepel sojasaus, ketjap en 25 ml water toe. Laat op hoog vuur koken. Voeg een ½ fijn gesneden pepertje toe of een mespunt sambal. Voeg nu pas de biefstuk toe als alles op hoog vuur kookt. Het lekkerste is de biefstuk kort mee te bakken.

6

Roerbak alles onder regelmatig roeren voor 3 minuten.

7

Snijd het bosuitje fijn. Serveer de rijst met de saus met groente en vlees. Bestrooi met de sesamzaadjes en bosui.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?