Dinsdag/ Hoofdgerecht/ Week 3

Pasta met tomaten- aubergine saus en tonijn

Houd je niet zo van tonijn? Laat het dan weg. Het gerecht is dan nog steeds heerlijk.

Pasta met tomaten- aubergine saus en tonijn

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 75 gr volkoren fussili
  • ½ aubergine (restje is voor vrijdag)
  • 1 blik (400 gr) gepelde tomaat (goed merk heeft meer smaak)
  • 1/2 blik tonijn op water (restje is voor vrijdag)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ¼ limoen (rest voor woens- en vrijdag)
  • 1 th bouillonpoeder of 1/3 bouillonblok vis
  • mespunt sambal
  • optioneel: mespunt gerookte paprika poeder

Hoe te bereiden

1

Kook de fussili al dente volgens de verpakking.

2

Snij de halve aubergine in stukjes. Snij de ui fijn. Verwarm in een koekenpan 1el olijfolie en voeg de aubergine toe. Bak voor een paar minuten. Voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit. Roer en bak voor 2 minuten. Voeg de tomaten met je handen een voor een de aubergine toe. Je knijpt de tomaat in je hand (voorzichtig) kapot en in stukken. Let op, rustig knijpen, voor je het weet is je keuken rood. Je kan dit ook met een spatel doen, maar dit is de snelste manier.

3

Voeg aan de tomatensaus een theelepel bouillonpoeder toe. Pers een beetje limoensap erboven uit en rasp de schil van een halve limoen door de saus. Voeg een mespunt sambal toe en een mespunt paprika poeder. Gerookte paprika poeder geeft het gerecht een spannende smaak. Geen must wel een aanrader!

4

Laat de saus op laag vuur voor ongeveer 10 a 15 minuten pruttelen voor een rijke smaak.

5

Voeg net voor het opdienen een half blik tonijn toe aan de saus. Doe je dit eerder smaakt de saus alleen naar tonijn.

6

Serveer eventueel met wat geraspte pecorino of Parmezaanse kaas.

Tip

Laat de saus even pruttelen, liefst 20 minuten, des te meer smaak krijgt hij.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?