Dinsdag/ Hoofdgerecht/ week 13

Poke bowl

1 persoons gerecht

Sushi uit een kom. Gezond en simpel genieten!

Poke bowl

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 80 a 100 gram rauwe zalmfilet
  • 1/4 komkommer (restje is voor rest van de week)
  • 1 bospeen
  • 1 avocado
  • 50 gr basmati of sushirijst
  • 1 el witte azijn (of rijstazijn)
  • 1 stengel lente ui (restje is voor woensdag)
  • ½ limoen (restje voor woensdag)
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1,5 el sojasaus
  • 1,5 el sesamolie
  • 1 el sesamzaad
  • wasabi (optioneel)
  • koriander (optioneel)

Hoe te bereiden

1

Snijd de zalmfilet in gelijke blokjes. Meng met de sojasaus en sesamolie. Rasp met de handrasp een stukje gemberwortel erboven en pers een halve limoen uit. Ook erg lekker met een mespuntje wasabi erdoor als je daarvan houdt. Meng alles goed door elkaar. Zet opzij.

2

Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Meng als de rijst gaar is met een eetlepel blanke azijn. Laat afkoelen.

3

Rasp de komkommer en wortel met een dunschiller of kaasrasp in slierten. Of snijd in fijne plakjes/reepjes.

4

Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd in stukjes, besprenkel met een beetje limoensap.

5

Meng de wortel en komkommer door de zalm. Zo krijgt ook deze de lekkere smaak van de marinade.

6

Bak de sesamzaadjes een paar minuten in een droge koekenpan voor extra smaak.

7

Serveer in een kom (poke bowl) de rijst, daarop de avocado en daarnaast de zalm met de wortel en komkommer. Knip met een schaar de lente ui in ringen erboven en bestrooi met de sesamzaadjes.

8

Garneer met verse koriander als je van koriander houdt.

Tip

Je kan de poke bowl uitbreiden met nori, sojabonen, tonijn, of wat je lekker in je sushi vindt.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?