Hoofdgerecht/ Week 11/ Woensdag

rijst met rodekool en gehakt

1 persoons gerecht

rijst met rodekool en gehakt

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 225 gr (biologische) diepvries rodekool of uit pot
  • 60 gr zilvervliesrijst
  • 150 gr champignon (bakje 250 gr, rest gebruik je vrijdag)
  • 75 gr (biologisch) rundergehakt
  • 1 kleine ui of sjalot
  • 1 teen knoflook
  • optioneel: 1 el crème fraîche (light)

Hoe te bereiden

1

Kook de rijst volgens de verpakking gaar.

2

Snij de ui fijn en de champignons in plakjes. Bak in een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie de champignon voor 5 minuten, voeg dan de ui en gehakt toe en pers de knoflook erboven uit. Roerbak voor een paar minuten.

3

Verwarm ondertussen in een steelpan de rodekool.

4

Voeg aan het gehaktmengsel ruim peper, een beetje zout (of een eetlepel sojasaus) en eventueel een el crème fraîche toe met een scheutje water. Roer goed.

5

Serveer alles op een bord.

Tip

Het restje gehakt kan je invriezen of balletjes van maken en door de soep doen.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?