Hoofdgerecht/ Maandag/ Week 3

Rode kool, rijst en gehakt

1 persoons gerecht

Een snel een smaakvol recept.

Rode kool, rijst en gehakt

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 225 gr (biologische) diepvries rodekool of uit pot
  • 70 gr zilvervliesrijst + vast 70 gr voor woensdag
  • 125 gr champignon (bakje 250 gr, rest gebruik je woensdag)
  • 75 gr rundergehakt
  • 1 el creme fraiche (light)
  • 1 kleine ui of sjalot
  • 1 teen knoflook

Hoe te bereiden

1

Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Ook vast voor woensdag.

2

Snij de ui fijn en de champignons in plakjes. Bak in een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie de champignon voor 5 minuten. Voeg dan de ui en gehakt toe en pers de knoflook erboven uit. Roerbak voor een paar minuten.

3

Verwarm ondertussen in een steelpan de rodekool.

4

Voeg aan het gehakt mengsel ruim peper, een beetje zout (of een eetlepel sojasaus) en een eetlepel crème fraîche toe met een koffie kopje water. Roer goed.

5

Serveer de rijst, gehakt mengsel en rode kool op een bord.

Tip

Bewaar de overgebleven rijst voor de snelle nasi van woensdag.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?