Hoofdgerecht/ Vrijdag/ week 18

sla rolletjes met bonen en gehakt

1persoonsgerecht

Zonder koolhydraten, boordevol vitamines en vezels van de peulvruchten. Klaar in nog geen 15 minuten.

sla rolletjes met bonen en gehakt

Print Recept
Porties: 2

Ingrediënten

  • 250 gr (biologisch) runder gehakt
  • 1 krop baby romaine sla
  • 1 rode ui
  • 1,5 el kerrie poeder
  • 1 klein blik mais (150 gr)
  • 1 klein blik kidney bonen (150 gr)
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • 2 tn knoflook
  • 3 el crème fraîche (light)
  • restje lente ui

Hoe te bereiden

1

Snijd de ui door midden en dan in halve ringen. Snijd de lente ui in dunne ringen. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en voeg het gehakt toe. Bak voor een paar minuten. Voeg de ui toe, en pers de knoflook erboven uit. Bestrooi met de kerriepoeder en roer goed.

2

Open de blikken mais en bonen. Giet af in een vergiet, spoel af met water en voeg toe aan de pan. Voeg 50ml water toe, de lente ui, peper en zout en roer om op hoog vuur.

3

Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in plakjes. Breek van de sla krop 6 a 8 bladeren. Leg op een schaal samen met de tomaat en komkommer.

4

Serveer het gehaktmengsel, de groente en de sla bladeren apart. Vul elk sla blad met wat gehakt, wat rauwkost en top af met de crème fraîche. Rol op en lekker eten!

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?