Hoofdgerecht/ Vrijdag/ week 13

Snelle en gezonde BBQ

De zon schijnt, ga lekker buiten barbecueën of ga naar het park met een wegwerp BBQ.

snelle en gezonde BBQ

Print Recept
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 verpakking makreel op de huid (dus niet de gerookte)
  • restje runder chiplotaworstjes van maandag
  • 1 maiskolf in schil of vacuum verpakt in de koeling
  • ½ paprika (restje woensdag)
  • 1 prei
  • ½ courgette
  • 4 biologische aardappels
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes rozemarijn of tijm
  • BBQ en houtskool
  • aluminiumfolie

Hoe te bereiden

1

De voorbereiding. Boen de aardappels onder water schoon met een sponsje. Snijd doormidden en dan in partjes. Snijd de tenen knoflook in plakjes. Schuur 4 stukken aluminiumfolie af en verdeel de aardappels en de knoflook over de 4 stukken. Verdeel de kruiden erover, besprenkel met een beetje olijfolie, water peper en zout. Vouw de pakketjes goed dicht. Het beste is de partjes naast elkaar te leggen, dan worden ze lekker knapperig.

2

Snijd een prei in 4 gelijke stukken. Snijd de courgette in plakken en de paprika in stukken. Heb je een verse maiskolf nog in de groene schil, verwijder de schil en wikkel de kolf in aluminiumfolie. Is de kolf al gaar, kan je hem zo op de BBQ leggen.

3

Meng alle groenten met ruim olijfolie, zo bakken ze niet aan het rooster vast.

4

De aardappels moeten ongeveer 20 a 30 minuten op de BBQ, net als de maiskolf. Keer regelmatig.

5

De prei wordt zwart van buiten, verwijder deze buitenste laag. Van binnen is hij heerlijk mals en zacht.

6

Serveer de maiskolf met een klontje roomboter.

Tip

TIP Lekker met een salade van de restjes van woensdag of een groene salade.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?