Hoofdgerecht/ Vrijdag/ week 12

Snelle mosselen

Mosselen zijn super simpel, ze lijken wellicht moeilijk te maken, maar ze staan binnen een paar minuten op tafel. Je hebt alleen een grote pan nodig waar ze in passen.

Snelle mosselen

Print Recept
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen rauw
  • 1 zak mosselgroente (400 gr)
  • 75 gr zilvervliesrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ citroen
  • Eventueel een salade van sla, tomaat, komkommer

Hoe te bereiden

1

Was de mosselen in een wasbak met een dop vol water. Er zit veel zand in mosselen. Verwijder het water en spoel ze schoon.

2

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

3

Voeg 2 eetlepels olijfolie aan een grote pan met deksel. Verwarm en voeg de mosselgroenten toe. Bak voor een paar minuten. Voeg de gewassen mosselen toe en het blik tomatenblokjes. (geen water!) Doe de deksel op de pan en kook voor 4 minuten op je hoogste vuur. Schud met de deksel op de pan een paar keer goed, zodat de groente en mosselen zich mengen. Kijk na totaal 8 minuten in de pan. Als de mosselen open zijn, zijn ze gaar. Zijn er nog veel mosselen gesloten dan kook je de mosselen nog een paar minuten. Schud de pan een paar keer om tijdens het koken.

4

Serveer de rijst in een aparte kom. De saus in de mosselpan is verrukkelijk over de rijst en om de mosselen in te dippen. Haal met een soeplepel de saus uit de pan in een apart kommetje. De saus is het vocht wat uit de mosselschelpen komt, dit is zeewater en lekker ziltig van smaak. Zout is daarom niet nodig om toe te voegen.

5

Eventueel kun je de mosselen serveren met een gemengde salade van de restjes rauwkost die je nog in huis hebt.

Tip

Je kunt het beste een apart bordje erbij serveren voor de rijst met de saus en de salade. Zet ook een apart bord op tafel waar je de lege mosselschelpen op legt. Het vocht van de mosselen en eventueel nog de mosselen die je overhebt kun je heerlijk de volgende dag als soep eten. Haal de overige mosselen uit de schelp en leg de mossel terug in het vocht. Verwarm het vocht, het is al zout en vol smaak, dus je hoeft helemaal niets toe te voegen. Lekker met volkorenbrood.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?