Hoofdgerecht/ Maandag/ Week 10

snelle noodles met zalm en groene asperges

1persoonsgerecht

klaar in 10 a 15 minuten!

noodles met zalm en groene asperges

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 50 gr volkoren noodles (go-tan)
  • 75 a 100 gr zalmfilet
  • 350 gr groene asperges (helft voor vandaag, helft voor woensdag)
  • ½ rode paprika (andere helft voor dinsdag)
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 el sesamolie
  • 1 el ketjap
  • 1 el sojasaus
  • 1 cm verse gember

Hoe te bereiden

1

Kook de noodles volgens de verpakking gaar.

2

Kies 5 a 6 dunne asperges. Snijd een klein stukje van de onderkant en snijd ze in 3 a 4 stukken. Snijd een halve paprika in stukjes. Verwarm 1 eetlepel arachideolie in een koekenpan en voeg de asperges en paprika op hoog vuur toe. Bak voor een paar minuten. Snijd ondertussen het sjalotje in ringen en voeg ook toe.

3

Rasp met een handrasp een stukje gember (ongeveer een duimtopje) en de knoflookteen fijn boven de pan.

4

Snijd de zalm in stukjes. Voeg een scheutje ketjap, sojasaus, sesamolie en 100ml water toe. Dan de zalm en bak op hoog vuur al roerend nog 2 minuten. Voeg de noodles toe, roer en klaar.

5

Bestrooi met wat sesamzaadjes. En voor extra pit, kun je een beetje sambal toevoegen of een pepertje.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?