Dinsdag/ Hoofdgerecht/ Week 11

Spaghetti met tomaatjes

1 persoonsgerecht

klaar in 10 minuten!

Spaghetti met tomaatjes

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • Klaar in 10 minuten!
  • 75 gr volkoren spaghetti
  • 250 gr cherrytomaatjes (1 bakje)
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el pijnboompitjes
  • stukje Parmezaanse kaas of pecorino kaas

Hoe te bereiden

1

Kook de spaghetti volgens de verpakking beetgaar.

2

Snij de ui doormidden en dan in halve ringen. Snijd de tomaatjes doormidden.

3

Bak in een droge koekenpan de pijnboompitjes licht bruin voor 3 minuten. Haal uit de pan.

4

Voeg 2 eetlepels olijfolie toe, voeg de ui en tomaatjes toe en bak op hoog vuur 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Je hoeft de tenen niet te schillen alleen het harde puntje verwijderen. De schil blijft achter in de knoflookpers. Lekker snel.

5

Voeg de pasta toe, ruim peper en een klein beetje zout. Serveer de pasta direct met geraspte Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes en eventueel verse basilicum.

Tip

Lekker met verse basilicumblaadjes.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?