Hoofdgerecht/ Maandag/ Week 9

Witte asperges met aardappels, boter, ei en eventueel beenham

1 persoonsgerecht

Laatste keer witte asperges voor dit seizoen!

Witte asperges met aardappels, boter, ei en eventueel beenham

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 500 gr ongeschilde witte asperges
  • 2 middelgrote biologische aardappels
  • 1 ei
  • 1 grote klont roomboter
  • optioneel: 30 gr beenham
  • optioneel: beetje peterselie

Hoe te bereiden

1

Schil de asperges met een dunschiller. Belangrijk is om ze goed te schillen, de schillen zijn taai. Snijd 1 centimeter van de onderkant, gooi weg. Was en borstel de aardappelen met een sponsje schoon. Snijd in de lengte doormidden en dan in partjes.

2

Zet 2 centimeter water met zout in een grote pan met deksel op het vuur. Was het ei en voeg samen met de asperges als het water kookt toe en kook voor 8 minuten. Verwijder na 8 minuten het ei. Zet het vuur uit en laat de asperges nog tenminste 5 minuten in de pan staan.

3

Kook ondertussen in 1 centimeter water met deksel op de pan de aardappelpartjes in 7 minuten gaar.

4

Serveer de aardappels en asperges zoveel je kan opeten met een grote klont roomboter, het ei en wat zout. Eventueel met wat beenham en peterselie.

5

De restjes asperge en aardappel doe je in een steelpan. Vul met water tot ze net onder staan. Bewaar in de koelkast. Dit wordt de soep voor woensdag.

Tip

TIP: je kan meerdere eieren mee koken. Ze blijven in de koelkast een week goed. Lekker voor op brood of als tussendoortje.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?