Hoofdgerecht/ Maandag/ Week 5

Hamburger met zoete aardappelpartjes en koolsla

Hamburger met zoete aardappelpartjes en koolsla

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 200 gr voorgesneden spitskool (zakje koeling)
  • 150 gr geraspte wortel (zakje koeling)
  • 1 goede hamburger
  • 1 grote zoete aardappel (ongeveer 200gr)
  • 1 el rozijnen
  • 1 rode ui
  • Dressing:
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayonaise (optioneel, je kan ook alleen yoghurt gebruiken)
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el walnoten olie (optioneel, anders olijfolie)
  • 1 el rode wijn azijn

Hoe te bereiden

1

Was de zoete aardappel onder de kraan met een sponsje. Snijd doormidden en daarna in partjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en voeg de aardappel toe. Zet het deksel erop en roer regelmatig. Bak op laag vuur voor 10 minuten. Verwijder het deksel en bak verder tot de rest van het eten klaar is.

2

Meng ondertussen iets minder dan de helft van de kool, wortel en rozijnen in een kom. Meng voor de dressing alles in een leeg potje en schud goed. Je kan het ook in een kommetje met een garde mixen. Voeg toe en meng met de wortel en kool.

3

Verwarm een koekenpan zonder olie, voeg de burger toe. Bak onder regelmatig keren de burger in 8 minuten gaar. Snijd de rode ui doormidden en dan in halve ringen. Bak de laatste 3 minuten met de burger mee, roer goed.

4

Serveer alles op een bord.

Tip

Het restje spitskool en wortel is voor woensdag.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?