Hoofdgerecht/Maandag/Week 2

Penne met pompoensaus en salie

Penne met pompoensaus en salie

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 75 gr volkoren penne (is een pasta soort)
  • 400 gr biologische pompoen stukjes (zak koeling)
  • 5 blaadjes salie (kruiden vers, rest gebruik je later deze week)
  • 150 gr kikkererwten (mini blik)
  • stukje pecorino kaas (= harde schapenkaas & over van vorige week)
  • klontje roomboter
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 th bouillonpoeder

Hoe te bereiden

1

Kook de penne volgens de verpakking beetgaar. Let op niet te gaar.

2

Snijd de sjalot, knoflook en 2 blaadjes salie fijn. Voeg in een steelpan een eetlepel olijfolie en laat warm worden. Voeg de ui, knoflook, salie en de pompoen toe. Verwarm voor een paar minuten. Voeg een bodem (2 cm) water toe en een theelepel bouillonpoeder. Kook met het deksel op de pan op middelhoog vuur gaar in ongeveer 8 minuten. Let op dat niet al het water verdampt, voeg eventueel nog wat water toe.

3

Giet ondertussen het blikje kikkererwten in een vergiet en spoel af onder de kraan. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de kikkererwten toe. Snijd de rode ui in stukjes en voeg na een paar minuten toe. Bak de kikkererwten met ui en wat peper voor ongeveer 5 minuten.

4

Pureer met een staafmixer de pompoen in het restje kookvocht tot een egale massa. Gebruik ongeveer de helft voor de saus vandaag. Bewaar de rest in een aparte steelpan, dit is de basis voor de soep van woensdag. Breng de saus op smaak met peper en een klontje roomboter.

5

Serveer de pasta met de saus en nog een paar fijn geknipte blaadjes salie. Rasp de pecorino erover. Eet zoveel kikkererwten erbij als je lekker vindt. Het restje kikkererwten wordt woensdag gebruikt.

Tip

Bewaar het restje pompoenpuree in een bakje of steelpan tot woensdag. Dit is de basis voor de soep. Meer smaak aan de salie krijg je door hem kort in olijfolie te bakken. Dan wordt hij knapperig en smaakvol. Serveer enkele blaadjes over je gerecht.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?