Hoofdgerecht/ Maandag/ Week 4

Verse witte asperges

1 persoonsgerecht

Verse witte asperges

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 500 gr ongeschilde witte asperges
  • 3 middelgrote biologische aardappels
  • 1 ei
  • 1 grote klont roomboter
  • 1 bosje peterselie (restje gebruik je van de week)

Hoe te bereiden

1

Schil de asperges met een dunschiller. Belangrijk is om ze goed te schillen, de schillen zijn taai. Snijd 1 centimeter van de onderkant, gooi weg. Was en borstel de aardappelen met een sponsje schoon. Snijd in de lengte doormidden en dan in partjes.

2

Zet 2 centimeter water met zout in een grote pan met deksel op het vuur. Was het ei en voeg samen met de asperges als het water kookt toe. Kook voor 8 minuten. Verwijder na 8 minuten het ei. Zet het vuur uit en laat de asperges nog tenminste 5 minuten in de pan liggen met het deksel erop.

3

Kook ondertussen in 1 centimeter water met deksel op de pan de aardappelpartjes in 7 minuten gaar. Knip een beetje peterselie fijn.

4

Serveer de aardappels en asperges zoveel je kan opeten met een grote klont roomboter, het ei, wat zout en peterselie.

Tip

De restjes asperge en aardappel doe je in een steelpan. Vul met water tot ze net onder staan. Bewaar in de koelkast. Dit wordt de soep voor woensdag. TIP: je kan meerdere eieren mee koken. Ze blijven in de koelkast een week goed. Lekker voor op brood of als tussendoortje.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?