soep/ Vrijdag/ Week 11

bloemkoolsoep met champignons

restje bloemkool

heerlijke restjes verwerking!

bloemkoolsoep met champignons

Print Recept
Porties: 2

Ingrediënten

  • Restje bloemkool
  • 1 bouillonblokje (kip of champignon)
  • restje champignons

Hoe te bereiden

1

Snijd de bloemkool in gelijke stukken en de stronk ook. Voeg toe aan een halve liter water met het bouillonblok. Zet het deksel erop en kook voor 8 minuten.

2

Snijd de champignons in plakjes. Verwarm een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur licht bruin.

3

Pureer als de bloemkool zacht is met een staafmixer. Is de soep te dik, voeg meer water toe. Proef en breng eventueel op smaak.

4

Voeg de champignons toe en laat eventueel nog even meekoken voor wat meer smaak.

Tip

De soep is nog 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?