De basis om sneller en prettiger te kunnen koken is goed gereedschap. Investeer in goede messen, kwaliteitsmessen geven je een leven lang plezier.
Nodige messen:
- groot koksmes
- dunschiller
- scherp aardappelschilmesje
- kartel-/ broodmes
- aanzetstaal om de messen scherp te houden
Goede pannen zorgen voor minder gebruik van vetten en zorgen dat producten minder snel aanbakken. De volgende pannen heb je nodig:
- kleine steelpan (inhoud 0,5 a 1 liter)
- 2 middelgrote pannen met deksel (inhoud 1,5 a 2 liter)
- 1 grote pan met deksel (inhoud minimaal 3 liter)
- 1 wok met antiaanbaklaag
- 1 koekenpan groot met antiaanbaklaag (met deksel)
- 1 kleine koekenpan zonder antiaanbaklaag (optioneel)
Om alle recepten van dit blog te kunnen koken heb je onderstaande keukengerei nodig:
- staafmixer
- oven
- stamppot stamper
- fijne blokrasp/ kaasrasp
De volgende afkortingen eenheden worden gebruikt
- tl = afgestreken theelepel
- el = afgestreken eetlepel (soeplepel)
- dl =deciliter
- gr = gram
- kcal = kilocalorieën
- p.p. = per persoon
Geen berichten