Hoofdgerecht/ Vrijdag/ Week 4

Italiaanse pasta met venkel-tomatensaus en garnalen

pasta met venkel-tomatensaus en garnalen

Print Recept
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gr ongekookte pasta fusillata (is van goed Italiaans merk)
  • 140 gr (ongeveer) rauwe grijze roerbak garnalen (koeling)
  • 1 blik goede gepelde tomaten (400 gr)
  • 1 blikje tomaten puree (15 gr)
  • 1 venkelknol
  • 2 tenen knoflook
  • ½ bouillonblok vis
  • ½ citroen

Hoe te bereiden

1

Zet ruim water op met zout en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente. (beetgaar)

2

Snij de groene sprieten van de venkel, bewaar apart. Snijd de venkel in de lengte doormidden, dan in dunne ringen en daarna in kleine blokjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de venkel toe. Bak voor een paar minuten op middelhoog vuur, de venkel mag niet kleuren. Snijd of pers de knoflook en voeg aan de venkel toe. Voeg de puree toe, roer en bak voor 1 minuut. Knijp de gepelde tomaten in je hand boven de pan in stukken (is het snelst :)). Roer goed en voeg een ½ bouillonblokje en een beetje citroensap toe. Laat (tenminste) koken voor 10 minuten. De venkel wordt zo zachter en de saus smaakvoller.

3

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg als de olie heet is de garnalen toe en bak op hoog vuur al roerend voor 3 minuten. Knijp wat citroensap erboven uit. Zet het vuur uit en voeg wat peper en zeezout toe.

4

Serveer de pasta met de saus, decoreer met de garnalen en de groene sprieten venkel.

Tip

Kan je de pasta niet vinden, of wil je alleen volkorenpasta? Pak dan fusilli of spaghetti.Wist je dat Italianen de saus altijd door de pasta mengen en dan pas serveren. Daar is dit gerecht erg geschikt voor.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?