Hoofdgerecht/Vrijdag/Week 2

Kabeljauw met verrassende boerenkoolstamppot

Gewoon en toch anders, dit heerlijke recept!

Kabeljauw met verrassende boerenkoolstamppot

Print Recept
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 3 gewone (biologische) aardappels (ongeveer 200 a 250 gr)
  • 300 gr boerenkool voorgesneden
  • 250 gr kabeljauwfilet (verse vis)
  • ontbijtspek (restje eerder deze week)
  • 2 tomaten
  • ½ citroen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Hoe te bereiden

1

Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Als je biologische aardappelen hebt, was ze goed onder water en verwijder de zwarte puntjes. Je hoeft ze niet te schillen. Gewone aardappelen wel schillen. Snijd de aardappelen doormidden en daarna in stukjes even groot als de zoete aardappel. Voeg beide aardappelsoorten in een grote pan met 2 cm water. Zet op het vuur met een deksel erop.

2

Snij de ui en knoflook fijn. Leg op de aardappelen. Leg daarop een beetje zout en 2/3 van de zak boerenkool. De boerenkool slinkt erg, dus als het niet in een keer past wacht even en voeg het in beetjes toe.

3

Kook alles op middelhoog vuur voor nog 8 a 10 minuten met deksel op de pan. Roer niet. Let wel op of er nog een beetje water in de pan zit, anders brand het aan.

4

Stamp als de aardappelen gaar zijn de inhoud van de pan met een stamper fijn. Ook met het kookvocht erbij. Pers een halve citroen erboven uit. Meng goed. Rasp de schil van een halve citroen en voeg ook toe. Breng op smaak met ruim peper.

5

Snijd ondertussen de tomaten doormidden. Snij de kabeljauw in tweeën als het een stuk is. Wikkel per stukje 1 a 2 plakjes spek eromheen. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in de pan en voeg de kabeljauw toe. Bak op middelhoog vuur aan elke zijde 2 a 3 minuten. Bak de halve tomaten mee in de pan met de kabeljauw.

6

Serveer de vis en tomaat bij de stamppot.

Tip

Het restje boerenkool kun je heerlijk tot soep verwerken!

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?