Hoofdgerecht/ Vrijdag/ Week 5

Pasta met witte asperges doperwten en zalm

1 persoonsgerecht

Super lekker dit gerecht!

Pasta met witte asperges doperwten en zalm

Print Recept
Porties: 2

Ingrediënten

  • 100 gr pasta fusillata (goed Italiaans merk)
  • 500 gr witte asperges
  • 150 gr verse zalmfilet
  • 100 gr diepvries doperwten
  • 1 klont roomboter
  • 2 el creme friache (light)
  • (restje boerenkool van dinsdag)

Hoe te bereiden

1

Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking. Proef om te weten of hij goed is. Zorg dat de pasta nog een goede bite heeft.

2

Schil de asperges met een dunschiller goed. Haal 1 centimeter van de harde onderkant af.

3

Snijd de asperges is stukjes van 2 a 3 centimeter. Kook 1 centimeter water in een pan met deksel en zout en voeg de asperges toe. Kook voor 7 minuten en draai het vuur uit. Laat ze 7 minuten staan met de deksel erop. Zo garen ze nog even door, maar worden ze niet te gaar.

4

Snij de zalm in stukjes van 1 bij 1 centimeter. Verwarm een grote koekenpan en voeg de asperges toe samen met een kop kookvocht van de asperges (100 ml). Voeg een klont boter, een eetlepel crème fraîche, de doperwten en de zalm toe. (en eventueel de boerenkool als je die nog over hebt) Roer goed en breng op smaak met wat peper en zout. Voeg de pasta toe en meng tot een mooi geheel.

5

Serveer direct.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?