Hoofdgerecht/ Vrijdag/ Week 11

pasta met tomaten-aubergine saus

1 persoonsgerecht

Super snel, smaakvol en vol groente.

pasta met tomaten-aubergine saus

Print Recept
Porties: 2

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren fussili
  • 1 aubergine
  • 1 blik gepelde tomaat (goed merk heeft meer smaak) 400 gr
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • ½ bouillonblok
  • stukje Pecorino kaas (of Parmezaanse)
  • 2 el pijnboompitjes

Hoe te bereiden

1

Kook de fussili al dente volgens de verpakking.

2

Snij de aubergine in stukjes. Snij de ui fijn. Verwarm in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en voeg de aubergine toe. Bak voor een paar minuten, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit. Roer. Open het blik tomaat en voeg toe. Stamp met een stamppot stamper de tomaten in stukjes, of doe het met je hand.

3

Voeg de tomatenpuree en bouillonblok toe. Laat de saus op laag vuur voor ongeveer 10 a 15 minuten zacht koken. Zo worden de smaken optimaal.

4

Bak ondertussen de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan. Zo krijgen ze meer smaak en bite.

5

Proef de saus en voeg wat peper of zout toe. Serveer over de pasta en rasp ruim kaas erboven en bestrooi eventueel met verse basilicum.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?