soep/ Week 3/ Woensdag

Champignonsoep

Champignonsoep (restje)

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • Restje champignons van maandag
  • 1/3 bouillonblok paddenstoel
  • 1 th crème fraîche (light) optioneel

Hoe te bereiden

1

Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en voeg de paddenstoelen toe, bak voor 5 minuten.

2

Verwarm ondertussen 300 ml water met het bouillonblok en voeg de champignons toe. Kook voor tien minuten mee. Pureer de soep met een staafmixer en proef. Breng eventueel op smaak.

3

Is de soep te dun, laat hem nog even koken zonder deksel op de pan. Voeg een beetje crème fraîche toe.

Tip

Wil je soep extra spannend maken, voeg een eetlepel truffelolie toe.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?