soep/ Week 5/ Woensdag

Restjessoep: spitskool, wortel en komijn

Super snel, verrassend en gezond!

restjessoep van spitskool, wortel en komijn

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • restjes spitskool en wortel van maandag
  • snufje komijnpoeder (djintan)
  • 1/3 bouillonblok
  • 1 el sesamzaadjes (optioneel)

Hoe te bereiden

1

Bewaar een eetlepel wortelsliertjes apart. Kook 300 ml water met de kool en wortel, een klein beetje djinten en 1/3 bouillonblokje voor 7 minuten. Pureer met een staafmixer.

2

Proef en voeg eventueel meer djinten, wat sambal of peper toe.

3

Bak de sesamzaadjes een paar minuten in een droge koekenpan en voeg aan de soep toe samen met de wortel. Dit geeft een lekkere bite.

Tip

TIP: je kan een grotere hoeveelheid sesamzaad tegelijk bakken en in een potje met deksel bewaren. Het bakken geeft de zaadjes wat meer smaak.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?