Hoofdgerecht/ Maandag/ Week 7

gado gado

Vegetarisch oosters gerecht, klaar in 15 minuten.

gado gado

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 150 gr sperziebonen
  • ¼ komkommer
  • 60 gr taugé
  • 3 biologische aardappels (helft is voor dinsdag)
  • handje pinda’s (ongezouten)
  • satésaus:
  • 3 el pindakaas
  • 1 el ketjap manis
  • mespunt sambal
  • 1 teen knoflook
  • 1 el geraspte kokos
  • optioneel: verse gember klein stukje
  • Lekker met kroepoek of cassave

Hoe te bereiden

1

Was de aardappelen met een sponsje onder stromend water. Snijd ze doormidden in de lengte en daarna in partjes. Zet een pan met een bodem (2 cm) water op het vuur en voeg de aardappelen en een beetje zout toe. Deksel erop en laten koken.

2

Snijd ondertussen de harde puntjes van de boontjes. Voeg ze na 5 minuten aan de aardappelen toe. Deksel erop en laat meekoken voor 5 minuten. Ze hoeven het water niet te raken, ze stomen gaar. Doe de taugé in een zeef of vergiet. Giet de aardappels af over de taugé.

3

Leg aardappelen en boontjes apart. Bewaar 2/3 van de aardappelen voor het gerecht van morgen in de koelkast.

4

Kook ondertussen het ei in 7 minuten hard. Spoel af onder koud water en schil hem. (tip: kook nog een paar eieren mee, in de koelkast zijn harde eieren een week houdbaar, lekker als tussendoortje of voor op je brood)

5

De saus: voeg in een kleine steelpan de pindakaas, ketjap, kokosrasp en sambal met 100 ml water. Roer goed en laat zachtjes koken. Is hij nog te dik, voeg dan nog meer water toe. Rasp 1 teen knoflook boven de saus met een handrasp, en eventueel een stukje verse gember.

6

Snijd ¼ komkommer in reepjes.

7

Leg alle ingrediënten op een bord en serveer met de pindasaus, het ei en wat pinda’s. Lekker met een hand kroepoek erbij. Ook lekker is alle ingrediënten door elkaar te mengen en dan de saus erop.

Tip

Tip: houd je groente over? Verwerk deze woensdag in de salade.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?