Hoofdgerecht/ Vrijdag/ Week 7

Sla rolletjes met gehakt

sla rolletje

Makkelijk, smaakvol en zomers gerecht!

Sla rolletjes met gehakt

Print Recept
Porties: 2

Ingrediënten

  • 250 gr (biologisch) runder gehakt
  • 1 rode ui
  • 1,5 el kerrie poeder
  • 1 klein blik mais (150 gr)
  • 1 klein blik kidney bonen (150 gr)
  • restje prei van woensdag (1/3 deel)
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • 2 tn knoflook
  • 3 el crème fraîche (light)
  • krop baby romaine sla

Hoe te bereiden

1

Snijd de ui door midden en dan in halve ringen. Snijd de prei in dunne ringen. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en voeg het gehakt toe. Bak voor een paar minuten. Voeg de ui en prei toe, en pers de knoflook erboven. Bestrooi met de kerriepoeder en roer.

2

Open de blikken mais en bonen. Giet af in een vergiet, spoel af met water en voeg toe aan de pan. Roer goed.

3

Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in plakjes. Breek van de sla krop 4 bladeren. Leg op een schaal samen met de tomaat en komkommer.

4

Meng door het gehakt een half kopje water en 1 eetlepels crème fraîche. Roer goed. Voeg wat zout en peper toe.

5

Serveer het gehaktmengsel, de groente en de sla bladeren apart. Vul elk sla blad met wat gehakt, wat rauwkost en top af met de crème fraîche. Rol op en eet lekker.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?