Hoofdgerecht/ Vrijdag/ Week 8

Libanese couscous met aubergine

Even wat anders op tafel! Klaar in 20 minuten.

Libanese couscous met aubergine

Print Recept
Porties: 2

Ingrediënten

  • 90 gr volkoren couscous
  • 1 el ras el hanout
  • 1 rode ui
  • 1 klein blik kikkererwten
  • 1 aubergine
  • 4 el (griekse) yoghurt
  • 2 el geschaafde amandelen
  • 4 tenen knoflook
  • 1 bosje munt
  • 1 bakje granaatappel pitjes (of halve verse granaatappel)

Hoe te bereiden

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Lek de kikkererwten uit in een vergiet. Snijd de ui in stukjes en meng door de kikkererwten. Bestrooi met 1 eetlepel ras el hanout en een scheutje olijfolie en meng goed. Leg bakpapier op een bakplaat en daarop aan 1 zijde de kikkererwten.

3

Wikkel de tenen knoflook met velletje en al in een stukje aluminiumfolie en leg op de bakplaat.

4

Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Snijd met een scherp mes in het vruchtvlees een paar inkepingen, niet helemaal door, maar een klein stukje. Je kan 4 strepen diagonaal plaatsen en daar kruislings weer 4 strepen, zo krijg je een ruitpatroon #. Dit zorgt ervoor dat de aubergine niet gaat kromtrekken en overal gelijkmatig gaar wordt. Besprenkel met iets olijfolie, peper en zout. Leg ook op de bakplaat. Plaats in de oven voor 15 minuten. Hussel de kikkererwten een keer tussendoor.

5

Bak ondertussen de amandelen in een droge koekenpan een paar minuten, let op, ze branden snel aan.

6

Kook 200ml water voor de couscous, voeg toe samen met een theelepel ras el hanout en roer.

7

Als de kikkererwten knapperig zijn voeg toe aan de couscous. Meng met de granaatappelpitjes, amandelen, peper en zout en knip er ruim blaadjes munt over.

8

Druk de knoflooktenen uit in een bakje. Plet met de bolle kant van een lepel de knoflook fijn en voeg wat yoghurt, zout en peper toe. Roer goed. Serveer dit erbij.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?