Hoofdgerecht/ Maandag/ Week 8

spaghetti met spinazie en worstjes

spaghetti met spinazie. recept voor 1 persoon

spaghetti met spinazie en worstjes

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 75 gr volkoren spaghetti
  • 400 gr spinazie zak (200 gr vandaag, de rest voor woensdag)
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • ½ bakje champignons (125gr, restje voor dinsdag)
  • 1 bakje (5 stuks a 225 gr) biologische runderchipolata (worstjes) restje voor woensdag
  • 50 ml melk
  • 1/3 bouillonblok paddenstoel

Hoe te bereiden

1

Kook de spaghetti volgens de verpakking beetgaar. Let op niet té gaar.

2

Bak 2 of 3 worstjes in een koekenpan met een eetlepel olijfolie in 8 minuten gaar. Draai ze regelmatig om.

3

Snijd ondertussen de sjalot en knoflook fijn en de champignons in plakjes. Voeg de champignons aan de worstjes toe en bak mee. Voeg als alles bijna gaar is de ui en knoflook toe en bak nog 2 minuten.

4

Verwarm ondertussen de melk met 1/3 bouillonblok in een steelpan en voeg de spinazie toe. Voeg telkens zoveel spinazie toe als past en wacht tot de spinazie geslonken is voor je nieuwe toevoegt. Gebruik ongeveer 200 gram spinazie. Het restje gebruik je de andere dagen. Pureer als alle spinazie geslonken is met een staafmixer tot een gladde saus.

5

Meng de spaghetti door de spinazie, roer goed en kook op hoog vuur nog 2 minuten. Serveer de pasta op een bord samen met de paddenstoelen en worstjes en ruim vers gemalen peper.

6

Bestrooi eventueel met pecorino kaas.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?