Dinsdag/ Hoofdgerecht/ Week 9

Kabeljauw met zoete aardappelpuree en courgette friet

1 persoonsgerecht

Slechts 5 ingrediënten!

kabeljauw met zoete aardappelpuree en courgette friet

Print Recept
Porties: 1

Ingrediënten

  • 130 gr kabeljauwfilet
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 courgette
  • klontje roomboter
  • ¼ citroen (restje is voor woensdag en eventueel vrijdag)

Hoe te bereiden

1

Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukjes. Zet een bodem water (1,5cm) op in een pan en voeg de aardappel toe. Kook voor ongeveer 10 minuten met deksel op de pan tot de aardappel gaar is. Voeg een klontje roomboter, wat peper en zout toe en stamp fijn in het kookvocht (zo heb je optimaal behoud van de vitamines). Voeg eventueel meer water of melk toe voor een smeuïg geheel.

2

Snijd de courgette in 3 gelijke stukken. Snijd elk stuk in de breedte door en snij daarna van elke helft ongeveer 4 a 5 ‘frieten’. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de courgette toe. Keer ze regelmatig tot ze mooi bruin zijn. Bestrooi met peper en zout.

3

Verwarm 1 eetlepel olijfolie en voeg de kabeljauw toe. Bak voor 2 minuten en draai om en bak nog 2 minuten. Voeg een klontje boter toe en besprenkel met een beetje citroensap en bestrooi met wat zeezout. Serveer de puree met de frieten en kabeljauw.

Deel op:

Nieuwsbrief

Andere recepten

Geen berichten

Wil je me wat vertellen?